welcome to my blog... :)




Friday, April 8, 2011

vespa masok wad...

                                             yang biru tu motor aku tau...

 Ha, setelah sekian lama aku tak meng-update blog aku, akhirnye dapat jugak idea ape yang aku nak updatekan.. hehe.. Dah sebulan lebih aku tak update woo.... Malas gile.. Ok la, dalam post ni aku nak cite pasal vespa aku ni la.. Meragam lagi, cilakak betol la.. Nak sangat guna motor antik, kan da kena. Tapi sebenarnye bukan calang-calang orang yang boleh pakai moto antik ni tau, cuma yang penyabar dan beriman je boleh gune sebab banyak sangat songeh. HAHAHA.

 Hari tu, ayah aku tengok-tengok motor aku, pastu dia perasan yang body dia ada crack.. Nak taknak kene la welding kalau tak nanti patah dua pulak mase tengah jalan, arwah pulak aku kalau mende tu jadi... Lepas siap welding sume tu, baru ayah aku prasan yang wayering dalam tu tak keluarkan lagi.. Adoi, habis terbakar semua wayar tu..

 Lepas tu ape lagi, tukar pulak la wayering tu. mase nak tarik semua wayar tu keluar punye la seksa sebab dah terlekat kat body motor tu. Tapi lama-lama lepas jugak le... Lepas siap semua tu, aku pon bawak la jalan-jalan sambil memecut ala velentino rossi.. ok je, takde problem pon... Then, mende yang aku taknak tu la jadi, moto aku tetibe semput.. Haih, sabar jela... Check punye check rupe-rupenye karburator ada problem... kene tukar lagi.. Habis le duit aku..

 Beberape hari lepas tu pulak, handle moto aku patah dalam.. Damn betul la... =.=".. Mase aku nbak pegi konvoi tu la buat hal... dah kene beli handle baru.. Parak la duit aku.. adoi.. Dah la, nak cerita banyak-banyak pun bukan aku ada idea.. Ok, the end.. bertemu nanti di dalam post yang baru (kalau aku rajin)...
Thanks For Reading :)

4 comments:

  1. mengade2.,.lalala =p

    ReplyDelete
  2. hehehe, biase r.. dah minat, nak buat macam mane kan?? haha

    ReplyDelete